Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Το βαλιτσακι της κολασεως






Αν εχεις σχεση -μα τι σεμνη που ειμαι και τι σεμνα που τα λεω- και δεν μενετε μαζι, τοτε σιγουρα θα καταλαβεις για τι πραγμα μιλαω. Ναι, φυσικα και μιλαω για αυτο το πουστικο βαλιτσακι/ τσαντακι/ νεσεσερ-γιγας/σακιδιο που σερνεις σαν την αδικη καταρα απ το σπιτι σου στο σπιτι του και τουμπαλιν.

Ενα καθ ολα οργανωμενο τσαντακι, που δεν του λειπει τιποτα. Το καβουκι σου, το τροχοσπιτο σου, το σπιτι σου, ΤΟ ΤΣΑΝΤΑΚΙ σου. Ειστε ενα, οπως το Αγιου Βερναρδου με το κονιακ του, ο παπάς με το ρασο του, ο τετζερης με το καπακι του. Δηλαδη ΕΛΕΟΣ. Σαν τις ξειγκλωτες πηγαινοερχομαστε με αυτη την καταρα στην πλατη μας και δεν μας λυπαστε καθολου! Καθεστε εσεις αραχτοι με ολα σας τα πραγματα τακτοποιημενα στα ντουλαπια και στα συρταρια σας και μεις βαζουμε-βγαζουμε, σαν τους προσφυγες. Στο Μοναστηρακι οι μικροπωλητες, λιγοτερες φορες απο μας πακεταρουν και ξεπακεταρουν. Αν μας χρονομετρησεις εχουμε μαθει και τα μαζευουμε πιο γρηγορα απ τους πακιστανους οταν σκανε οι μπατσοι.

Τα ρουχα βγαινουν απο κει μεσα σαν να τα τραβηξες μολις απ τον κωλο της κατσικας! Και βγαζετε εσεις τα φρεσκοσιδερωμενα απ τις μυρωδατες ντουλαπες και γυαλιζει το ματι μας απ την ζηλεια. Θες να κανεις ενα μπανιο και βγαζεις εκατο συμπραγκαλα απο κει μεσα. Και μετα αντε να τα ξαναβαλεις και να χωρεσουν οπως πριν τα ξεβολεψεις.

Ενα βαλιτσακι σε ετοιμοτητα στη γωνια του δωματιου σου. Ενα σιχαμα του ελεους που θες να το χτισεις στον τοιχο και να μην ξανακουνηθει ποτε -οταν ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ πιασεις "λιμανι".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου