Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Μεγαλη μπουκια φαε.

Το "ποτε μη λες ποτε" δεν το εβγαλε τυχαια ο λαος. Να ξερεις, οποτε το πεις, για ο,τι κι αν το πεις, θα το λουστεις. Λειτουργει αντιστροφα. Δεν ξερω γιατι,μη με ρωτας. Ρωτα το συμπαν η οποιον χειριζεται τη μοιρα σου.
Απο τα πιο απλα, μεχρι τα πιο συνθετα. Εισαι σιγουρος 1.000.000% οτι δεν προκειται να το κανεις, οτι δεν υπαρχει καμια περιπτωση να ξαναγινει το ιδιο, οτι δεν εισαι τοσο βλακας για να σου ξανατυχει. Και το διαδιδεις σε ολους! Μονο ντουντουκα και φορτηγο δεν εχεις παρει να βγεις στους δρομους και να το φωναζεις. Μονο φυλλαδια δεν εχεις τυπωσει να το πετας κατω από τις πορτες. Το χεις παρει αποφαση. Εσυ κανονιζεις για σενα, δεν καταλαβα, γιατι να μην μπορεις να το τηρησεις? Με τα δικια σου. Ελα ομως, που οταν το λες και το ξαναλες, καποιος απο ψηλα -απο χαμηλα, απ το πλαι, δεν ξερω που ειναι- σε ακουει επισης, και σαν να μην εχει αλλη δουλεια να κανει, αποφασιζει να παιξει με το μελλον σου και τα νευρα σου και να στη σπασει.
Ενω λοιπον εχεις κανει ολες αυτες τις βαρυγδουπες και σοβαρες δηλωσεις τυπου "ΕΓΩ ΠΟΤΕ", το βλεπεις να σου ρχεται! Δεν ειναι δυνατον! Εγω ποτε! Τωρα τι επαθα και κανω πραξη το ποτε μου? Ξεφτιλα του εαυτου σου. Θες να ανοιξει η γη να σε καταπιει. Απογοητευεις τον εαυτο σου. Τι? Δηλαδη δεν εχεις αυτοσυγκρατηση? Δεν μπορεις να κρατησεις τον λογο σου ουτε στον ιδιο σου τον εαυτο? Πεφτεις σε βαθιες σκεψεις. Ο κοσμος? Τι θα πει ο κοσμος? Θα γελανε και οι πετρες μαζι σου. Γιατι και οι πετρες εχουν μαθει τις αποφασεις σου. Προσπαθεις να το φερεις απο δω, να το φερεις απο κει, να τα μπαλωσεις. Τι να μπαλωσεις βρε καημενε? Ας μην μιλουσες. Δεν ηρθε κανεις να σε ρωτησει τι σκοπευεις να κανεις με το μελλον σου. Μονος σου ξεβρακωθηκες και πηγες να το παιξεις εξυπνος με δηλωσεις. Οχι οτι ειναι χαζομαρα να προσπαθεις να θεσεις ενα μπουσουλα στη ζωη σου. Αλλα η ζωη ειναι απροβλεπτη. Μην ορκιζεσαι σε ευαγγελια, σε κοκκαλα συγγενων και σε ζωες δικων σου γιατι θα τους θαψεις ολους μαυροκορακα. Ασε τα πραγματα να κυλησουν και κυλα κι εσυ μαζι τους.
Eπισης φτανει πια με αυτους τους "αλλους". Γιατι να σε νοιαζει τι θα πουν οι γυρω σου? Στην τελικη, οποιος θελει να σε βαλει στο στομα του, θα το κανει, εχεις δεν εχεις κανει, ή πει το ο,τιδηποτε. Οι τριτοι λενε. Λενε συνεχεια. Λες και εκεινοι δεν εχουν τιποτε μεμπτο, τιποτε να τους καταλογισει κανεις. Μην ασχολεισαι.
Εγω σου τα λεω για να ξερεις. Αν σε πιασει η μανια σου για δηλωσεις, πηγαινε παρε μερος σε γκαλοπ. Μην ορκιζεσαι, μην σκιζεις τα ρουχα σου και μην παραμυθιαζεσαι ότι ελεγχεις το μελλον σου. Μπορεις να ελεγχεις τις αποφασεις σου μεχρι ένα σημειο. Από κει και περα ασε τα υπολοιπα στον χρονο. Είναι ωραιες και οι ανατροπες. Σου υπενθυμιζουν ποσο μικρος εισαι. Ποσο ευαλωτος στις αλλαγες, στα συναισθηματα και στη ζωη. Καλυτερα λοιπον ριξτο στο φαι. «Καλυτερα να μασας, παρα να μιλας». «Μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μην πεις». Αντε και καλη χωνεψη!

3 σχόλια:

  1. χμ...σαν να εχεις δικιο Ελιακι μου σε ολα αυτα που λες. Μεγαλη μπουκια φαε, λοιπον, καλυτερα! Οπως και "οτι κοροϊδευεις το λουζεσαι"... ειναι κι αυτο...
    Τωρα οσον αφορα την ντουντουκα μαλλον το ντουντουκιαζουμε για να πεισθουμε εμεις οι ιδιοι. Το φωναζουμε στους άλλους να το ακουμε εμεις. Αλλά , ασε δεν παει... Τα πραγματα ερχονται αλλιως...
    Καλες και οι ανατροπες ομως. Εκπληξουλες της ζωης θα τις πω εγω.
    φιλακια πολλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :) ακριβως!
    Oσον αφορα το οτι κοροιδευεις το λουζεσαι, ειναι αληθεια. Και το λουζεσαι με τον χειροτερο τροπο! Life is a bitch! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Ασε τα πραγματα να κυλησουν και κυλα κι εσυ μαζι τους."
    Τελευταια φορα που ακουσα την φραση Εγω Ποτε ηταν απο εναν κυριο σε μια καφετερια που μιλαγε ασταματητα. Ολοκληρη η φραση του ηταν : Εγω ποτε δεν λεω ποτε...Στο τσακ δεν πηρα το θαρρος να τον διακοψω και να τον ρωτησω εαν πραγματικα καταλαβε τι ειπε.Εν τελει, δεν το εκανα.Τον τρελο τον αφηνεις στον κοσμο του κι αυτος στον δικο σου.
    Με εντυπωσιαζει ο τροπος σου και εχω μια προταση να σου κανω. Εαν ενδιαφερεσαι στειλε μου ενα mail εδω mankeygr@gmail.com
    Αντε και καλη χωνεψη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή