Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Τα παιδια των καλαμποκιων!

Τα παιδακια τα σκεφτεσαι μικροσωμα, χαριτωμενα, αθωα, γλυκουλια και ολα αυτα τα συμπαθητικα που μπορει να εχει ενας εκκολαπτoμενος ενηλικας. Η πραγματικοτητα ομως μερικες φορες σου παιζει περιεργα παιχνιδια. Και φυσικα δεν κατηγορω τα ιδια τα παιδακια αλλα τους γονεις.

Περιπτωση 1η: Πας στην χασαποταβερνα "Ο Μοσχος" με την παρεα σου και παιρνετε μερικα μεζεκλικια να "τσιμπησετε". Το ματι σου τραβαει η οικογενεια στο διπλα τραπεζι. Μια πολλων κυβικων μανα και ενας αντιστοιχων κυβικων πατερας και δυο σφαιροειδη θρεφταρια που προφανως ειναι τα παιδια τους. Εχουν ξεκινησει με μια αθωα σαλατουλα η οποια σιγα σιγα τελευει και εχει αρχισει ο πολεμος της βουτας. Το καρβελι μεσιαζεται σε χρονο dt και το λαδι σταζει απ τα σαγονια τους σαν διαφημιση παγωμενου τσαγιου. Τα πρωτα πιατα φευγουν και τη θεση τους παιρνει ενα ολοκληρο μοσχαρι. Οι μικροι Γιαγκουλες της οικογενειας αρπαζουν πρωτοι τα παΐδια και αρχιζουν να τα καταβροχθιζουν και να σκιζουν τις σαρκες απ τα κοκκαλα του "ζωντανου". Οι γονεις κοιτανε ολο καμαρι τα "μωρα" τους που ξερουν απο καλο φαι. Τα τριγλυκεριδια τα νιωθεις ετοιμα να βγουν απ τα σωματα τους και να πηδηξουν στην παρεα σας. Ειναι τρομακτικο. Μικρα παιδια, με διπλες περισσοτερες απο shar pei και αναπνοη-ροχαλητο που δεν την εχει ουτε ο παππους σου. Μπραβο μανα και πατερα για τους "μερακλήδες" που διαμορφωσατε!

Περιπτωση 2η: Εισαι στο κομμωτηριο για να βαψεις τη ριζα σου που εχει φτασει στους κροταφους. Βαριεσαι απιστευτα για το 2ωρο που ακολουθει και χαζευεις τον κοσμο γυρω σου. Στο παραδιπλανο καθισμα κατι δεν σου παει καλα ομως. Η πελατισσα ή ειναι εργαστηριακο πειραμα υβριδιου που σταματησε να μεγαλωνει στα 10, ή ειναι οντως ενα δεκαχρονο πιτσιρικι. Η χρηση του αλουμινοχαρτου στα 10 μου ηταν μονο για περιτύλιγμα στα τοστ μου. Οχι για ανταυγειες! Η μανα φυσικα διπλα καμαρωνει που το μαυροτσουκαλο της τωρα θα μοιαζει με play mate με πλατινε μαλλι! Τραγικη καθυστερημενη μανα!

Περιπτωση 3: Τα συναντας παντου. Κακομαθημενα μικρομεγαλα, με ξυνισμενο υφος και τουπε. Σε κοιτουν απαξιωτικα και σου μιλανε σαν να εισαι το τελευταιο δουλικο! Δημιουργηματα του καθε καβαλημενου νεοπλουτου, που βγαζει τα απωθημενα του στο παιδι του. Δεν υπολογιζουν κανεναν, δεν σεβονται κανεναν, ουτε καν τους γονεις τους. Δυστυχισμενα απο την ηλικια που θα πρεπε να ειναι ξεγνοιαστα και να απολαμβανουν και το πιο απλο. Θερμα συγχαρητηρια αγαπητοι γονεις!

Δεν ειπα ποτε οτι η ανατροφη ενος παιδιου ειναι ευκολο πραγμα, ομως η σωστη διατροφη του και το να μην γινει ενα πιστο, αηδιαστικό αντιγραφο της Paris Hilton, θα πρεπε να ειναι προτεραιοτητα. Και αν με ρωτας, τα παιδια των καλαμποκιων του Stephen King, πιο ευκολα θα τα υιοθετουσα απ τα δικα σου.

6 σχόλια:

  1. Δεν μπορώ να διανοηθώ οτι κάποια μάνα θα βάλει το παιδί της να βάψει το μαλλί..Το παιδί πρέπει να ζει την παιδική του ηλικία σωστά και όλα στην ώρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ουτε εγω μπορουσα να το διανοηθω, μεχρι που το ειδα. Ετσι θα πρεπε κανονικα να ειναι οπως τα λετε, αλλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα
    Σαν μάνα 4 αγοριών(μεγάλα πιά) σου λέω πως δεν είναι εύκολο να κρατάς πάντα τις ισορροπίες στην ανατροφή των παιδιών.Και υπερβολές θα γίνουν και λάθη για τον απλούστατο λογο:Δεν σπουδάζεις πουθενά γονιος.Το ένστικτο πάει μπροστά και εσύ ακολουθείς.
    Και μην ξεχνάς πως ιδανικά παιδιά και ιδανικές οικογένειες υπάρχουν μονο στις διαφημίσεις.
    Καλή εβδομάδα να'χεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγουρα. Δεν αναφερθηκα σε ιδανικα παιδια, ουτε πιστευω οτι υπαρχουν ιδανικα παιδια, η ιδανικοι ανθρωπο γενικοτερα. Αλλα υπερβολες οσον αφορα τα παραπανω, θεωρω οτι μπορουν να μεινουν στην ακρη στην ανατροφη των παιδιων. Ως εξωτερικος παρατηρητης μιλαω παντα.
    Καλη εβδομαδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύσκολο πράγμα η ανατροφή των παιδιών ... Μα αν τους δείξεις αγάπη και καταφέρεις να τους μάθεις τι θα πει σεβασμός και αυτοσεβασμός τότε θα έχεις σίγουρα κάνει μια καλή αρχή !

    Καλημέρες πολλές και καλώς σε βρήκα !

    :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο!! :)
    Καλως σας βρηκα κι εγω στο blog μου!
    Ευχαριστω πολυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή